english version
lettergrootte A A

Organisatie
 

Johan Evers

 

Johan Evers werkt sinds 15 juli 2009 als onderzoeker bij het Instituut Samenleving en Technologie. Johan volgde de opleiding Bio-ingenieur aan de K.U.Leuven en voerde tijdens zijn eindwerk een vergelijkende studie uit over de dierenwelzijnsituatie van legkippen in verschillende commerciële houderijsystemen. Tijdens de opleiding Bio-ingenieur volgde hij ook verschillende buitenlandse stages via de International Association of Students in Agricultural and Related Sciences. Nadien volgde hij nog een Postgraduaat Wetenschapscommunicatie aan de K.U.Leuven.

Na zijn studies was Johan tewerkgesteld als een onderzoeksmedewerker en doctoraatsonderzoeker aan het Centrum voor Wetenschap, Techniek en Ethiek (K.U.Leuven) en als onderzoeksmedewerker bij het project ‘Nanotechnologie voor de maatschappij van morgen’. Dit uniek project testte participatieve methoden uit om maatschappelijke aandachtspunten rond nanotechnologie binnen te brengen in onderzoeksagenda’s. In 2009 voltooide hij zijn doctoraat met een reflectie over het bemiddeld handelen van mensen in een technowetenschappelijke samenleving.
 
In 2009-2010 was Johan project manager van de studie ‘Digitale kloof in Vlaanderen’ en van ‘E-dinges’, het 3 daagse evenement over de digitale samenleving in het Vlaams Parlement. In 2011 begeleidt hij het project ‘Synthetische biologie in Vlaanderen’. Hij coördineert voor Vlaanderen het Europese 7de Kaderprogramma project ‘PACITA’ dat loopt van april 2011 tot maart 2015.

 

 

link naar de website van het Vlaams Parlement - opent in een nieuw venster