english version
lettergrootte A A

Publicaties
 

Genetisch Gewijzigd Voedsel in Vlaanderen

 

In november 2002 ontving een aantal willekeurig uitgekozen Vlaamse burgers een brief van het Vlaams Instituut voor Wetenschappelijk en Technologisch Aspectenonderzoek. Namens het Vlaams Parlement werd hen gevraagd of ze wilden deelnemen aan een publieksforum over genetisch gewijzigd voedsel. Niemand van hen wist wat zo’n publieksforum inhield en ze waren (en zijn) geen experts op gebied van genetisch gewijzigd voedsel.
Veertien van hen namen de uitdaging aan. Gedurende twee weekends verkenden ze het complexe thema en hun eigen gevoeligheden met voeding en eten. Daarna identificeerden ze de verschillende thema’s waarover controverse of onduidelijkheid bestaat of die vragen opwierpen, en kozen de referentiepersonen die ze daarover wilden bevragen.
Op 24 en 25 mei kwamen ze bijeen in het Vlaams Parlement. Ze zochten een antwoord op de gestelde vragen en traden in dialoog met de referentiepersonen en het publiek in de zaal. Daarna bespraken ze in groep de resultaten en stelden hun aanbevelingen op.

In het eindrapport vindt u een verslag van onze werkzaamheden en een overzicht van de vragen die ze stelden, de antwoorden die ze kregen en hun aanbevelingen aan het Vlaams Parlement over genetisch gewijzigd voedsel.

link naar de website van het Vlaams Parlement - opent in een nieuw venster