english version
lettergrootte A A

Projecten
 

Projecten

Biotechnologie, mobiliteit, energie, cyberpesten, nanotechnologie … het Instituut Samenleving en Technologie gaat ook moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Voor sommige onderwerpen volstaat een kortdurende, verkennende analyse, voor andere is een diepgaand onderzoek nodig inclusief uitgebreide participatie van stakeholders en het publiek. 

Actuele Projecten

illustratie: dossiersHet Instituut werkt volgens een Werkprogramma dat wordt opgesteld op basis van onder meer een ‘trendwatch’. Daarin worden actuele trends en thema’s op het raakvlak van wetenschap, technologie en samenleving geïnventariseerd. Deze trendwatch wordt afgetoetst met Europese TA-instellingen (EPTA-netwerk), met Vlaamse wetenschappelijke en technologische actoren, en met de bevoegde commissies van het Vlaams Parlement.

bekijk het overzicht van actuele projecten

Alle Projecten

illustratie: dossierkastSinds haar oprichting heeft het Instituut een grote variëteit aan onderwerpen behandeld, met een breed scala van methoden en werkwijzen; overzichtstudies, bevragingen van experts en stakeholders, retrospectieve trendanalyses, consensusconferenties, publieksfora, burgerconventies,…

bekijk het overzicht van alle projecten