english version
lettergrootte A A

Organisatie
 

Organisatie

De oprichting van het Instituut past binnen de doelstelling van het Vlaams Parlement om een 'Glazen Huis' te zijn. Bij de oprichting op 17 juli 2000 stelden de Vlaamse Volksvertegenwoordigers als doel dat het Instituut door zijn adviezen moest bijdragen tot een transparant debat over complexe onderwerpen i.v.m. samenleving en technologie.

Missie

illustratie: wereldbolDe leidraad voor de werking van het Instituut Samenleving en Technologie is het ‘mission statement’, dat de kerntaken en doelstellingen samenvat.

lees meer over onze missie

 

Technologisch aspectenonderzoek

illustratie: tandwielWat is Technologisch Aspectenonderzoek of  ’Technology Assessment’ (TA)?

lees meer over Technologisch Aspectenonderzoek

 

Vlaams Parlement en TA

illustratie: logo Vlaams ParlementHet Instituut heeft zijn kantoren in het Huis Van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers en heeft als eerste doelgroep de leden van het Vlaams Parlement. Het Instituut bestaat uit een Raad van Bestuur en een Wetenschappelijk Secretariaat.

lees meer over Vlaams Parlement en TA

 

Medewerkers

illustratie: silhouetWie zijn de mensen achter het Instituut Samenleving en Technologie?

lees meer over onze medewerkers

 

Samenleving en technologie in het parlement

illustratie: logo Vlaams ParlementHet instituut in commissies, hoorzittingen,...

lees meer over samenleving en technologie in het parlement

 

EPTA

Het Instituut Samenleving en Technologie is niet het enige in haar soort. De meeste parlementen in Europa hebben al enkele jaren een instituut om parlementsleden te ondersteunen bij de besluitvorming rond nieuwe wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen. Deze instellingen zijn verenigd in het EPTA-netwerk

lees meer over EPTA

 

Contact

illustratie: enveloppeContact opnemen met Instituut Samenleving en Technologie? Hier vindt u onze coördinaten en een routebeschrijving.

lees onze contactgegevens