english version
lettergrootte A A

Activiteiten
 

Perspectief 2020. Een Europese toekomst voor het Vlaams Hoger Onderwijs


Momenteel loopt in het Vlaams Parlement een debat over de toekomst van het Vlaams Hoger Onderwijs. Via studiewerk, hoorzittingen en een colloquium wil de Commissie ad hoc Hoger Onderwijs helderheid scheppen over hoe de beoogde rationalisatie, optimalisatie en integratie van het landschap Hoger Onderwijs verder vorm moet krijgen.

Het IST organiseert, in opdracht van de Commissie ad hoc Hoger Onderwijs, het colloquium ‘Perspectief 2020. Een Europese toekomst voor het Vlaams Hoger Onderwijs’. Het colloquium wil, via lezingen en discussies met vertegenwoordigers van de verschillende organisaties die betrokken zijn bij het Hoger Onderwijs, actuele plannen voor de verdere hervorming van het Hoger Onderwijs toetsen aan de ambities van de Europese Strategie 2020 en van het Vlaamse PACT 2020. De resultaten van het colloquium zullen mede verwerkt worden in een maatschappelijke beleidsnota.

Het IST- colloquium vindt plaats op donderdag 20 mei 2010 in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement. Enkel op uitnodiging.

 

link naar de website van het Vlaams Parlement - opent in een nieuw venster