english version
lettergrootte A A

Activiteiten
 

TA Workshop, 26 februari 2010, Vlaams Parlement, Brussel


TA onder collega’s – Reflectiedag over TA

Op dit moment gebeurt de verkenning en analyse van maatschappelijke aspecten van technologische ontwikkelingen, kortweg technologisch aspectenonderzoek of TA, op vele plaatsen in de wereld. Aan verschillende onderzoeksinstellingen, universiteiten en parlementen zijn TA-onderzoekers actief. TA-onderzoekers genereren dagelijks wetenschappelijk onderbouwde kennis en analyse over een brede waaier aan maatschappelijk relevante technisch-wetenschappelijke ontwikkelingen. Deze kennis en analyse zijn bedoeld voor beleidsmensen, onderzoekers, burgers en/of stakeholders.

Via een workshop wou het IST een moment van reflectie inbouwen voor de TA-gemeenschap: om te benoemen waaruit de specificiteit van TA bestaat, om te verkennen waar de sterktes liggen van de verschillende TA-instellingen, om na te denken over hoe TA moet evolueren in een veranderende maatschappelijke context, om duidelijker te zien waar we ons eigen werk en dat van onze collega’s kunnen verbeteren en versterken.

Hiertoe nodigde het IST op vrijdag 26 februari TA collega’s afkomstig van verschillende regio’s (Nederland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, België, de Europese Unie en Verenigde staten van Amerika) uit.

Aan elke deelnemer werd gevraagd om te beschrijven wat TA voor hem of haar betekent in 3 kernwoorden. Her resultaat hiervan vindt u in onderstaande impressie.
  
woordwolk TA
link naar de website van het Vlaams Parlement - opent in een nieuw venster