english version
lettergrootte A A

Activiteiten
 

En de winnaars zijn... !

 

Donderdag 18 november werden in het Vlaams Parlement de E-dinges Awards uitgereikt. Met de E-dinges Awards willen de organisatoren initiatieven uit Vlaanderen en Brussel in de kijker zetten die de digitale vaardigheden verhogen van mensen die de digitale overvloed in onze maatschappij niet meer kunnen volgen. De jury koos 3 winnaars uit de 10 laureaten; drie winnaars die elk op een bijzondere manier een specifieke doelgroep bereiken.

- Mijn persoonlijke toegangspoort tot de digitale samenleving: Ithaka vzw
- E-Lab School: vzw E-lab Vlaanderen
- Creatief Computer Atelier 'CreaKids' en 'CreaSeniors' : KureghemNet/Maks vzw Media Actie

De uitreiking van de E-dinges awards waren tevens het startsein van E-dinges; een driedaags evenement in het Vlaams Parlement over leven in digitaal Vlaanderen.

Deze prijzen waren een initiatief van het Instituut Samenleving en Technologie (IST), in nauwe samenwerking met het Interdisciplinair instituut voor Breedband Technologie (IBBT), het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG/LINC) en het Vlaams Parlement.


Het hoofddoel van de E-dinges Awards was het sensibiliseren en promoten van goede e-inclusie praktijkvoorbeelden in Vlaanderen en Brussel. De organisatoren wilden op deze manier duidelijk maken aan de Vlaamse overheid dat er in Vlaanderen en Brussel tal van initiatieven bestaan die inspirerend kunnen zijn voor een meer omvattend en gestructureerd beleid rond de digitale kloof.

Op 20 januari werden de winnaars ontvangen door Minister Lieten voor een lunchgesprek:

foto MinisterLieten+ de winnaars

 

 

Meer info:

Lees hier meer over de winnaars, de laureaten en de de jury:

Lees meer over het E-dinges festival

Bekijk hier de filmpjes over de laureaten en de winnaars!

link naar de website van het Vlaams Parlement - opent in een nieuw venster