Inhoud van dit e-zine: De E-dinges special
Neem een kijkje op de E-dinges website
E-dinges is een driedaags evenement over onze informatiesamenleving, het digitaal Vlaanderen van morgen en overmorgen. Aan de hand van een brede waaier aan activiteiten willen we zoveel mogelijk bezoekers aan het denken zetten over de impact die digitale technologieën (kunnen) hebben op wie we zijn, wat we doen en vooral waar we naartoe willen.
Concreet bestaat E-dinges uit de ‘E-dinges Awards’ (donderdagavond 18 november 2010), de ‘E-dinges workshopdag’ (vrijdag 19 november 2010) en de ‘E-dinges festivaldag’ (zaterdag 20 november 2010). E-dinges gaat door in de gebouwen van het Vlaams Parlement, in het hartje van Brussel.
E-dinges brengt een erg gevarieerd programma over de impact van de digitale (r)evoluties op het dagelijkse leven in Vlaanderen en doet dit aan de hand van heel wat soorten activiteiten: prijsuitreiking, demo’s, infostands, workshops, lezingen, debatten, interviews, getuigenissen, fotoreportages, ludieke activiteiten, enzovoort. In twee tentoonstellingsruimtes maakt de bezoeker kennis met tastbare, toonbare en denkbare (r)evoluties in het digitaal Vlaanderen van morgen en overmorgen.
Kom en breng een bezoekje aan de E-dinges website ; daar vindt u het programma, leuke blogs, foto’s en nog veel meer!
Een voorsmaakje van ons filmpje
In november brengen we ook een spotje op TV om het E-dinges festival onder de aandacht te brengen.
De mensen van HOWEST, Hoge School West Vlaanderen, maakten dit filmpje en brachten ons "e-dingske" tot leven in een grappige clip met de stem van Pol Goossen als de spreekwoordelijke "kers op de taart".
E-dinges in EOS
Het tijdschrift EOS komt op 22 oktober 2010 naar buiten met een speciale editie over digitale technologieën. Deze special belicht hoe deze technologieën een grote impact (zullen) hebben op vele facetten van ons leven.
Het IST en IBBT (Instituut voor Breedband Technologie), partner voor E-dinges, leveren inhoudelijk een bijdrage aan deze special, waarin ook het E-dinges festival en het IST onderzoeksproject rond de digitale kloof uitvoerig belicht worden.