english version
lettergrootte A A

Projecten
 

E-dinges over leven in digitaal Vlaanderen. Ontdek onze digitale toekomst in woord, beeld en geluid. Zaterdag 20 november. Vlaams Parlement.
Ontdek hier de filmpjes van de 10 kandidaten!

E-dinges

E-dinges vond plaats van 18 tot 20 november in de gebouwen van het Vlaams Parlement (Brussel). E-dinges was een initiatief van het Instituut Samenleving en Technologie (IST), in nauwe samenwerking met Interdisciplinair Instituut voor Breedband Technologie (IBBT) en met ondersteuning door het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG/LINC).

E-dinges bracht een erg gevarieerd programma over de impact van de digitale (r)evoluties op het dagelijkse leven in Vlaanderen en deed dit aan de hand van heel wat soorten activiteiten: prijsuitreiking, demo’s, infostands, workshops, lezingen, debatten, interviews, getuigenissen, fotoreportages, ludieke activiteiten, enzovoort. In twee tentoonstellingsruimtes maakt de bezoeker kennis met tastbare, toonbare en denkbare (r)evoluties in het digitaal Vlaanderen van morgen en overmorgen.

Om dit allemaal wat overzichtelijk te houden waren er vijf thematische invalshoeken:

  • E-gezondheidszorg en E-zorg
  • E-leren en E-werken
  • E-cultuur en E-media
  • E-economie en E-mobiliteit
  • E-government en E-democratie


Wat stond er op het programma  tijdens E-dinges?

  • Op donderdagavond 18 november 2010 vond de E-dinges awards plaats. Met deze prijsuitreiking willen het IST, het IBBT en het VSNG (LINC) bijdragen aan een gestructureerd e-inclusie beleid door initiatieven, die op een innovatieve manier de digitale vaardigheiden van één of meerdere digitale kansengroepen aanscherpen, in de kijker te zetten. De E-dinges awards was enkel op uitnodiging en is bedoeld voor beleidsmensen en initiatiefnemers van e-inclusie projecten. Meer informatie over de E-dinges awards: www.edingesawards.be (nieuw venster)
  • Op vrijdag 19 november 2010 stonden individuen en organisaties die beroepsmatig met digitale kansengroepen werken centraal tijdens de E-dinges workshopdag (nieuw venster). Via workshops werden contacten gelegd en ervaringen over inspirerende praktijkvoorbeelden gedeeld. De workshopdag was enkel op uitnodiging en wass bedoeld voor organisaties die informatietechnologieën nog niet of onvoldoende integreren in hun dagelijkse activiteiten met digitale kansengroepen.
  •  Op zaterdag 20 november 2010 stonden de deuren van het Vlaams Parlement open voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven in het digitaal Vlaanderen van (over)morgen. Deze dag stond vooral in het teken van een boeiende mix van informatieve en ludieke activiteiten (nieuw venster). Het beleven van een veelzijdig en genuanceerd digitaal Vlaanderen van (over)morgen stond voorop met voldoende stof tot opinievorming en reflectie.
 

contactpersoon IST: Johan Evers

 

Website

Meer informatie over het E-dinges evenement vindt u ook op :

https://events.ibbt.be/edinges (nieuw venster).

U kan hier een kijkje nemen op de website van ons vorige festival Nano nu.

link naar de website van het Vlaams Parlement - opent in een nieuw venster